Polityka prywatności

 

 

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

Na podstawie rozporządzenia art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE wyrażam zgodę na przetwarzanie niżej wymienionych moich danych osobowych oraz danych mojego dziecka:

 

l.p

Zakres danych- zgoda

 

Cel przetwarzania

Odbiorcy lub kategorie odbiorców danych

1.

Imię i nazwisko dziecka lub rodzica, wizerunek

Tablice z wystawami prac – realizacja zadań własnych

Żłobek Groszek, organizatorzy konkursów

2.

Imię i nazwisko dziecka, data urodzenia

Dokumentacja związana z ubezpieczeniem dzieci- realizacja zadań własnych

Żłobek Groszek, Firma Ubezpieczeniowa

3

Imię i nazwisko dziecka lub rodzica ,wizerunek

Podstrona Biuletynu Informacji Publicznej (BIP) – realizacja zadań własnych

Żłobek Groszek

4.

Imię i nazwisko dziecka

Tablica ogłoszeń dla rodziców, szafki w szatni

Żłobek Groszek

5.

Imię i nazwisko dziecka, wiek, wizerunek

Dokumentacja konkursów, zawodów, itp

Organizator konkursów lub zawodów

6.

Imię i nazwisko dziecka, rodzica, pesel, adres zamieszkania, numer telefonu, adres zakładu pracy

Dokumentacja związana z przyjęciem i uczęszczaniem dziecka do żłobka – realizacja zadań własnych

Żłobek Groszek

7.

Imię i nazwisko dziecka, rodzica

Dokumentacja związana z dofinansowaniem pobytu dziecka w żłobku

Żłobek Groszek, Gminny Zarząd Oświaty, program Maluch plus

8.

Imię i nazwisko dziecka, rodzica

Zgoda na monitoring w żłobku oraz monitoring online

Żłobek Groszek

9.

Imię i nazwisko, dowód osobisty

Upoważnienia do odbioru dzieci- realizacja zadań własnych

Żłobek Groszek

 

Jednocześnie zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE przyjmuję do wiadomości, że:

  • Administratorem danych jest Niepubliczny Żłobek Groszek w Nysie, z siedzibą przy ulicy Norwida 1, 48-300 Nysa

  • Dane będą przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonym celem

  • Pani/Pana dane będą przechowywane przez okres pobytu dziecka w Żłobku Groszek

  • Przysługuje Pani/ Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody.

  • Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO, jeśli przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE

  • Pani/ Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i tradycyjny

  • Dane podaję dobrowolnie

 

 

Polityka plików cookies



Czytając, przeglądając czy używając serwis internetowy akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na tej stronie. 

Jako właściciele witryny zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób witrynę obowiązuje aktualna Polityka Prywatności. 

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów / użytkowników witryny 

Linki do stron osób trzecich znajdują się na tej stronie wyłącznie dla wygody użytkownika. Nie wyrażamy żadnej opinii co do ich zawartości i nie ponosimy odpowiedzialności za informacje podawane przez osoby trzecie oraz za ich wykorzystanie. 

Jeśli nie zgadzasz się z Polityka Prywatności, proszę nie odwiedzać tej witryny

Dane Osobowe 
W czasie korzystania z witryny możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza, lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych. 

Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły. 

Niezapowiedziane Wiadomości 
Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe uzyskam dzięki działalności związanej z witryną. Pod tym określeniem rozumiem informacje odnoszące się bezpośrednio do (np. zmiany, wewnętrzne promocje), nie komercyjne listy (np. życzenia, informacje o wirusach, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne. 

Informacje komercyjne są filtrowane przez nas w stopniu w jakim jest to możliwe, ograniczana jest ich objętość i wysyłane są sporadycznie.



Cookies (Ciasteczka)

  1. Kiedy wchodzisz na strony naszych witryn, na dysku Twojego komputera mogą być zapisywane tzw. ciasteczka (ang. cookies), czyli niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwer albo serwer Google.
  2. Z naszego serwera wysyłamy pliki ciasteczek wyjątkowo. Służą one zapamiętaniu preferowanego wyglądu stron, ustawionego przez użytkowników, np. rozmiaru czcionki, odnotowaniu faktu głosowania w prowadzonych ankietach albo wykonaniu przez użytkownika kilkuetapowych czynności (np. dodania artykułu, dokonania zakupu w naszym sklepie internetowym). Korzystamy również z ciasteczek służących dopasowaniu wyświetlanych reklam do zainteresowań odwiedzających witryny.
  3. Zapisywanych na Twoim komputerze informacji wysyłanych z naszego serwera nigdzie nie gromadzimy i w żaden sposób nie przetwarzamy.
  4. Oprócz ciasteczek wysyłanych z naszego serwera za pośrednictwem naszych witryn wysyłane są cookies firmy Google, które służą dopasowaniu reklam wyświetlanych w modułach Google do Twoich zainteresowań.
  5. W każdym momencie możesz wyłączyć możliwość zapisywania wszystkich lub niektórych ciasteczek poprzez zmianę ustawień w swojej przeglądarce internetowej.
  6. Jeżeli zdecydujesz się na odrzucenie wszystkich ciasteczek, nie będzie możliwe korzystanie z niektórych treści treści i usług udostępnianych w naszych witrynach, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie ciasteczek nie powoduje natomiast braku możliwości przeglądania stron w naszych witrynach.

Jak wyłączyć pliki Cookie w przeglądarce ?

W przeglądarce Mozilla Firefox

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność".
Przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

W przeglądarce Microsoft Internet Explorer

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność".
Specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

W przeglądarce Google Chrome

W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz "Narzędzia" a potem "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików cookie, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

W przeglądarce Opera

Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim "Ustawienia" i dalej "Wyczyść historię przeglądania...".
Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookie, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn.

W przeglądarce Apple Safari

W menu "Safari" wybierz "Preferencje" i w nich zakładkę "Prywatność". Znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików cookie.

W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych

Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

© 2018 Żłobek Groszek w Nysie